İsrail Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

İsrail Vatandaşlığı

İSRAİL OTURMA İZNİ

İsrail'de Yahudi olmayan bir kişi olarak ikamet izni almak
İsrailli vatandaşların yabancı eşleri ve ortakları
İsrailli bir vatandaşla evli olan İsrailli olmayan bir vatandaş, ülkesinde (sağlık sigortası gibi sosyal yardım haklarını açan) geçici olarak ikamet etme hakkına sahip olabilir ; bu sigorta, ortalama 6 ay sonra ve ülkede 4 yıl geçirdikten sonra vatandaşlık ve bir dizi rmülakatlar ve denetimler yaparak çiftin taahhüdünün derinliğini ve samimiyetini test eder.
Evli olmayan çiftler için farklı ya da eşcinsel olup olmadıkları sürece süreç daha uzun sürebilir: İsrail vatandaşlarının sivil ortakları geçici ikamet izni almak için 3 yıl, ikamet izni için ise altı yıl beklemek zorundadırlar. Bu devrenin döneminde bile, İsrail vatandaşlığını talep edemezler.
Diğerleri
İsrail'de aile bağları olmayan Yahudi olmayan insanlar İsrail'de bir işveren bulup çalışma vizesi almak koşuluyla 3 aydan daha uzun süre ülkede kalabilirler. Bu hiç kuşkusuz ülkeye ayak basmanın kolay bir yoludur. Daha sonra, Yahudi olmayanlar, ülkede kalmak isteyebilecekleri doğru sebepleri belgeleyebilirlerse İsrail'de kalıcı oturma statüsüne başvurabilirler (iyi bir örnek, Hıristiyan din adamları - Kudüs'te çalışan üyelerdir).
İsrail'de daimi ikamet izni olmayan Yahudiler, başvuranın durumunu, profilini ve itirazlarını Göçmenlik yetkilileri ve İçişleri Bakanlığı tarafından kapsamlı bir şekilde incelendikten sonra durum bazında birer birer verilmektedir. Kişiselleştirilmiş bilgi ve tavsiye için ülkenin yetkililerine başvurmanız önerilir. Son olarak, yabancı bir vatandaş, bazı şartlar altında ülkede 5 yıl sonra vatandaşlığa kavuşturulmasıyla İsrail vatandaşlığına kavuşabilir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

İsrail Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz İsrail Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

İsrail vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Oturma İzni Türleri
Yabancı ülkelerden birçok vatandaş İsrail'e girmek ve orada çeşitli nedenlerle ve çeşitli dönemlerde kalmak istiyor. İsrail'e Giriş Yasası, İsrail vatandaşı olmayan herhangi birinin giriş vizesi ile ülkeye girmesini şart koşar.
Birisi İsrail'e girebileceğiniz ve kalabileceğiniz farklı vize türleri vardır ve her biri belirli haklara sahiptir: kalma, çalışma, oylama, Bituach Leumi (Ulusal Sigorta Enstitüsü) ve diğerlerinin menfaatleri.
Vize süresi ne kadar uzun olursa vatandaşın vizesiz kalma hakkı o kadar fazla olur ve daha az kişi bunu kabul eder ve bunu kabul etmek için daha fazla koşul sağlamalıdır. Burada, İsrail'e girmek isteyen, en yaygın ve en kolay vizelerden vatandaşlığa kadar geniş bir yelpazede yer alan ve vatandaşlığa kadar olan vizelerin bir rehberidir.
İsrail vizeleri türleri:
Tourist B
Bu vize, geçici bir çalışma izniyle turist vizesidir (Dönüş Yasası'na uygun olanlar için).
Bu tür vize, İsrail'de çalışmak isteyen yabancı işçilere (İade Yasası'na uygun olmayan kimseler) verilir. Bu vize, hükümet tarafından her yıl belirlenen kontenjanlara ve koşullara uygun olarak, inşaat, tarım, sanayi, restoranlar, hemşirelik ve diğer profesyonel alanlarda çalışan yabancı işçilere veriliyor.
İsrail'de yabancı bir işçi çalıştırmak isteyen biri, kendisine uygun bir başvuru formu ve formları sunmalıdır ve İsrail'e girmeden önce gerekli şartları yerine getirdiğinden emin olmalıdır.
İsrailli bir işveren ayrıca, Nüfus ve Göçmenlik İdaresi'nin İnsani Yardım Komitesi - İzinler Bölümü'ne yabancı bir işçi çalıştırmak için bir başvuruda bulunmalıdır.
İşveren, İçişleri Bakanlığı'ndan yetki aldığında, çalışanların yaşadığı yere en yakın konsolosluk, gerekli belgeleri aldıktan sonra çalışma vizesini verir. Yabancı işçinin bulunduğu ülkede İsrail konsolosluğu yoksa, işveren kendisi için başvuruda bulunamaz.
⦁Normal turist vizesiyle (B / 2) İsrail'e gelemez ve daha sonra bir çalışma izni için başvuruda bulunabilirsiniz.
⦁Belirli bir endüstride çalışmasına izin vermek için verilen vize, başka bir endüstride çalışmak için kullanılamaz.
⦁Vize genel olarak tam bir yıl verilir ve 5 yıla kadar uzatılabilir. Özel durumlarda, vize 5 yıldan fazla uzatılabilir.
⦁Çalışan, ancak vizesi yürürlüğe girdikten sonra İsrail'e ulaşabilir. Çalışanın, vizesi bittikten hemen sonra ülkeden ayrılması gerekir.
Bu vize genelde yabancı işçilere verilir.
inşaat, tarım, sanayi, restoranlar, hemşirelik ve diğer profesyonellerin alanları,
hükümetin her yıl belirlediği kotalara ve koşullara uygun olarak.
İsrail'de yabancı bir işçi çalıştırmak isteyen biri,
Onun için formlar ve İsrail'e girmeden önce gerekli şartları yerine getirdiğinden emin olmaktadır. Bunlar, İade Yasası'na uygun olan biri için gerekli olan belgelerdir:
⦁1Doldurulmuş A / S1 vize başvurusu. Başvuru konsolosluğa sunulursa,
⦁K / 1 başvurusunun doldurulmuş hali
⦁Vizeye göre altı aylık süre boyunca geçerli olan yabancı bir pasaport + bir kopyası.
⦁İki pasaport resmi 5 x 5 cm.
⦁Yerel bir haham tarafından Yahudi olduğunu kanıtlayan bir belge.
Daimi Vatandaşlık İçin Sürekli Vize:
Daimi ikamet eden, daimi adresi İsrail Devletindedir ve İsrail Devletinin Nüfus Sicili'nde kayıtlı olan bir kişidir. Kalıcı bir mukim, IDF'ye askerlik hizmeti de dahil olmak üzere Devlet tarafından dayatılan tüm görevlerde mecburdur ve Devletlerin verdiği tüm haklara (sağlık sigortası, meslek özgürlüğü ve belediye seçimlerinde oy kullanma hakkı gibi) sahiptir ).
Daimi bir mukim İsrail kimlik kartına sahiptir, devlet kurumlarından gelen tüm hizmetleri alma hakkına sahiptir ve her İsrail vatandaşı gibi vergi ödemeye mecburdur.
İsrail'de kalıcı ikamet izni kimlere hak kazanır?
İsrail vatandaşının eşi, sürekli bir İsrail vatandaşının eşi, özel insani nedenlerden ötürü bu statüye sahip olan ve birisi İsrail vatandaşlığına uygun fakat bunu istemeyen biri.
Daimi ikamet eden bir vatandaştan farklıdır:
⦁Knesset seçimlerinde oy kullanmasına izin verilmemektedir.
⦁İsrail'in ikamet yeri, başka bir ülkede yedi yıldan fazla bir süre yerleştiğinde iptal edilebilir veya başka bir ülkede ikamet eden ya da vatandaş statüsünü kazanmıştır.
⦁İsrailli bir pasaport hakkına sahip değildir (ancak seyahat belgesi alabilir). Bu, seyahat etmek istediği ülkenin elçiliğine özel bir başvuruda bulunmadıkça, bir kaç ülkeye serbest girişini sınırlıyor.
4. İsrail'de doğmuş sürekli ikamet edenlerin çocukları ebeveynlerinin statüsünü otomatik olarak kazanamazlar. Geri Dönüş Yasası ile vatandaşlığa uygun olanlar İsrail vatandaşları olacak.
Vatandaşlık (Aliya)
Vatandaşlık İsrail ikametinin en üst sıralardır. Bu statü, onu tutan kişiye azami haklar ve görevler verir ve bir kişi ile devlet arasındaki en yakın ilişkiyi ifade eder. İsrail vatandaşlığını kabul eden bir yabancı, İsrail vatandaşı olan birisiyle doğumdan aynıdır ve Knesset'te oy verme ve İsrail pasaportuna sahip olmak gibi her vatandaşın tüm haklarını ve uygulanan tüm görevleri yapma hakkına sahiptir Tüm İsrail vatandaşlarına (askeri hizmet gibi).
İsrail vatandaşlığına ve çocuklarına evlilik eden eşlerin yanı sıra İsrail'in geri dönüş kanununa göre göç edenler (Yahudiler ve aileleri) de vatandaşlık hakkına sahiptir. Bir göçmen iki farklı vatandaşı olabilir (çifte vatandaşlık). Bir göçmen, çeşitli hükümet bakanlıklarının yardımlarından mahrum kalır ve bekleme süresi olmadan hemen Bituach Leumi'ye hakkı vardır.
Doğurma yoluyla uyruk edinme hakkı:
⦁İsrail vatandaşları olan bir anne veya babaya İsrail'de doğan kişiler.
⦁İsrail dışındaki ülkelerde doğan kişiler, eğer İsrail vatandaşlığına sahiplerse, İsrail'de doğumla, İade Yasasına göre, ikamet ederek veya vatandaşlığa geçirme yoluyla edinildiyse
⦁Ölüm anındaki yukarıdaki 1. ve 2. maddelerinde sıralanan koşullar nedeniyle geç ebeveyn İsrailli bir vatandaş ise, ebeveynlerinden birinin ölümünden sonra doğanlar.
⦁Herhangi bir vatandaşlığa sahip olmayan ve kanunda belirtilen sınırlamalara tabi olan İsrail'de doğanlar
⦁18. ve 25. doğum günleri arasındaki dönemde başvuranlar
⦁Başvurularının yapıldığı günün hemen öncesinde beş yıl boyunca İsrail sakini olanlae
İadeyi Yasaya Göre Milliyet Kazanmak
Devletin kuruluşundan olarak, kurucuları ilan "... Her Yahudi'ye vatan kapıları ... geniş açacağını İsrail topraklarında Yahudi Devleti, yenilenmesi" Bu inanç gözetmek, Devlet İsrail, Yahudi Soykırımı'ndan kurtulanları, ikamet ettikleri ülkelerden gelen mültecileri ve kendi isteklerine göre İsrail'e yerleşmeye gelen binlerce Yahudi'yi emmiş. Geri Dönüş Yasası (1950), her Yahudi'ye nerede olursa olsun bir olef (İsrail'e göç eden bir Yahudi) olarak İsrail'e gelme ve İsrail vatandaşı olma hakkı verir.
İşbu Yasanın amaçları bakımından "Yahudi" Yahudi bir anneden doğan ya da Yahudiliğe dönüştüren ve başka bir dinin üyesi olmayan bir kişi anlamına gelir. İsrail vatandaşlığı, ülkeye geliş günü veya bir oleh sertifikasının alınışından hangisi daha sonra gerçekleşirse geçerlidir. Bir kişi üç ay içinde vatandaş olmak istemediğini beyan edebilir.
Bir oleh sertifikası aşağıdaki kimseler tarafından reddedilebilir:
⦁Yahudi halka yönelik bir faaliyette bulunmak;
⦁halk sağlığını veya devletin güvenliğini tehlikeye atabilirlik
⦁Kamu refahını tehlikeye atacak bir ceza geçmişe sahip olmak
1970 yılından bu yana, bu Kanun kapsamında göç etmek doğruan çocuk ve bir Yahudi'nin torunu, bir Yahudi'nin bir çocuğun eşi ve bir Yahudi torunu eşini içerecek şekilde genişletilmiştir. Bu değişikliğin amacı, evlilik yaşandığı ailelerin birliğini sağlamaktır; Yahudi olan ve dinlerini gönüllü olarak değiştiren kişiler için geçerli değildir.
Vatandaşlığın Yurttaşlığa Alınması
Eski İngiliz Zorunlu Filistin vatandaşları için Uyrukluk Yasası'nda özel hüküm yapılmıştır. 1948'de Devletin kurulmasından sonra İsrail'de kalanlar, 1952 Uyrukluluğu Yasasının yürürlüğe girmesine kadar, ikamet ya da dönüş yolu ile İsrail vatandaşı oldular.
Bir değişikliğe (1980) göre yurttaşlığı ikamet edinebilmek için başka olanaklar da yasaya dahil edildi.
Vatandaşlık kazanma ile vatandaşlığının kazanılması
Yetişkinler İsrail vatandaşlığını İçişleri Bakanı'nın takdirine bağlı olarak vatandaşlığa kavuşturarak edinebilirler ve bunlar gibi bazı şartlara tabi olabilirler:
⦁Başvurunun yapıldığı günden önceki beş yıl içinde üç yıl İsrail'de ikamet etmiş olmalılar.
⦁İsrail'de kalıcı olarak kalma hakkına sahiptirler ve İsrail'e yerleştikleri veya yerleşmeyi planladıklarını;
⦁önceki uyruklarından vazgeçtiler veya İsrail vatandaşı olduktan sonra yabancı uyruklu olduklarını kanıtladılarsa
⦁İçişleri Bakanı bir başvuranı bu gerekliliklerin bazılarından muaf tutabilirse


İsrail vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

İsrail'de "Geri Dönüş Yasası", tüm Yahudilere ve Yahudi kökenli bireylere İsrail'in ikamet ve vatandaşlığını kazanmak için araçlar sağlar. İsrail kanunları, Yahudi soylarını en az bir Yahudi ebeveyni veya büyükbabasına sahip olarak tanımlıyor.
Kanun ayrıca, soy tanımına uymamanız durumunda, tüm mezheplerden dönüştürülmüş tüm Yahudilere 'dönüş hakkı' sağlar ve dönüşümün nitelik kazanabilmesi için İsrail'de gerçekleşmesine gerek yoktur.
Her iki durumda da, başvuran Yahudi soyunu veya Yahudiliğe dönüşümü ispatlayan yeterli dokümantasyon sağlamakla yükümlüdür ... İsrail yetkilileri bunun için söz vermezler, kontrol edeceklerdir.
Buna ek olarak, İsrail hükümeti, başvuranın devletin herhangi bir düşmanının kaçak, hüküm giymiş, şiddetli bir suçlu veya bilinen bir ortak olduğunu belirlemek için kısa bir araştırma yapacaktır. Kabul edildiğinde, başvuran derhal vatandaşlık hakkına sahiptir. İlk yıl için pasaport yerine geçici bir seyahat belgesi düzenlenir. İlk yılın ardından hükümet standart bir pasaport düzenler.
İsrail vatandaşlığı, Avrupa Birliği'ne vizesiz seyahat etme ve Birleşik Devletler için uzatılmış vize kotaları da dahil olmak üzere birçok avantaj taşıyor. Üstelik, bazı AB ülkelerinde ikamet eden İsrail vatandaşları, nihayetinde AB vatandaşlığı elde etmek için gereksinimleri azalttı.
Buna ek olarak, 2008 yılında İsrail hükümeti, Dönüş Yasası uyarınca yeni göçmenler için uygulanan yeni vergi teşviklerinden birkaçını geçti. Yeni vergi kuralları, yabancı kaynak gelirinde 10 yıllık bir tatil ve yabancı göçmenlerin sahip olduğu yabancı şirketlere vergi muafiyetleri getirdi.
Tahmin edebileceğiniz gibi, İsrail vatandaşlığının dezavantajları önemlidir.
Bütün erkekler 18 yaşından sonra üç yıl boyunca İsrail Savunma Gücü'nde hizmet etmeli ve 40'lı yılların ortalarına kadar bir yedek olarak kalmalı. Bununla birlikte, dini veya felsefi itiraz sebebiyle muafiyetler vardır.
Ayrıca, İsrail vatandaşları kendilerini belki ABD vatandaşlarından daha sıklıkla bir hedef olarak görüyorlar. İsrail Devleti, dünyanın bazı yerlerinde hâlâ tanınmıyor - şimdiye kadar Suudi Arabistan'a girip Orta Doğu haritasına baktıysanız, İsrail sınırları haritada bile mevcut değil!
Özetle, kimsenin bir pasaport almak için özel olarak dini değiştirmesini savunmuyoruz, ancak İsrail vatandaşlığının, başka yollarla bulaşmamanız durumunda elde edebileceğiniz en hızlı, en uygun maliyetli yurttaşlık arasında olabileceğini düşünüyoruz. Başlamak ilginizi çekiyorsa, cevap almak için en iyi yer size en yakın İsrail konsolosluğudur; Bu soruları gün boyu kullanmaya alışkınlar.


İsrail'de yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 3.747.11 ₪
Daire (1 yatak odası) Merkez dı÷ında 2.667.28 ₪
×ehir merkezinde daire (3 yatak odası) 6,331.87 ₪
Daire (3 yatak odası) Merkez dı÷ında 4,594.01 ₪
×ehir Merkezinde Apartman Dairesi Metrekare Fiyat 28.967.95 ₪
Metre Kare ba÷ına fiyat Daire Merkez dı÷ında 18.050.81 ₪
Maa÷lar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maa÷ (Vergi Sonu) 9.048.37 ₪
İpotek Faiz Oranı Yzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 3.23
Ki÷i Ba÷ına D÷en GSYİH
37.292,61 USD ‎(2016)
Nerede Ya÷amalı ?
İsrail'in gחl ve sofistike ekonomisi, i÷lerin doğru adaylar tarafından yapılabilmesini gerektirir. Gחl bir akademik geחmi÷e veya mesleki eğitime חoğunlukla צn ko÷uldur ve aynı derecede iyi dil becerileri vardır. İsrail'de istihdam sağlayıcıları, İbranicenin חalı÷ma bilgisini beklemek eğilimindedirler, ancak İngilizce konu÷anlar iחin az sayıda i÷ bulunabilir. Maariv ve Tediot gazeteleri her Cuma i÷ ilanları yayınlıyor; bunlar, Bilgi Teknolojisi sektצrnde i÷ arayan insanlar iחin צzellikle yararlıdır. İsrail'de istihdam ile ilgili bazı ayrıntılı kurallar ve dzenlemeler bulunmaktadır ve bu ko÷ulların tm ayrıntıları İsrail Sanayi, Ticaret ve ַalı÷ma Bakanlığı (İsrail) web sitesinde bulunabilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın